Tyskland vann mot Nigeria

Tyskland krossade Nigeria i VM:s första åttondelsfinal och det blev aldrig en riktigt jämn match. Nigeria hade lite otur i början av matchen när Tyskland fick en straffspark efter att Nigeria hade rensat undan bollen med en lite vårdslös och inte särskilt försiktig spark so träffade en framrusande tyskas knä. Det hela granskades med VAR – Video Assistant Referee – och Tyskland fick en straff. Det blev även mål på straffen vilket gav Tyskland ledningen i matchen. Tyskorna kämpade på och var det spelförande laget som ägde mest boll. Det bastanta bollinnehavet var något som man hade kunnat räkna med på förhand innan matchen började. Men trots att det var väntat hade Nigerias lag inte riktigt någon matchplan för hur de skulle kunna ta tillbaka bollen mitt på planen och kontra in ett mål när tyskorna anföll och anföll gång på gång. Det blev därför en lite enahanda matchbild i matchen, men inte särskilt förvånande. Tyskland var ju klar favorit i matchen på förhand.

Det skulle bli ytterligare ett mål för Tyskland relativt tidigt i matchen, vilket betydde en stabil och trygg ledning med 2 – 0 för tyskorna. Även denna gång var var det något som låg bakom och fanns med i bilden när beslutet om straffspark fastställdes. Tyskland hade en komfortabel och bekväm ledningmed 2-0 redan efter den första halvleken i halvtidspausen. Det blev inte så värst spännande i den andra halvleken och mot slutet av matchen kunde Tyskland göra ytterligare ett mål med cirka tio minuter kvar av matchen, vilket ledde till att det kokta fläsket även var stekt. Tyskland gick vidare utan att det blev särskilt spännande.